Laagriliste õnnistamine avajumalateenisutusel Urvaste kirikus

12.-14. juulil toimus maaliliselt kauni asukohaga Urvaste kiriku ja pastoraadi juures EELK Võru praostkonna suvelaager pealkirjaga “Järgne mulle”. Laste- ja noortelaagrisse oli väikeseid ja suuri osalejaid kokku tulnud üle kogu Lõuna-Eesti umbes 70 inimese ringis. Laagri tänavused korraldajad olid sama praostkonna laste- ja nooretöö juhid Salome ja Olli Olenius ning õp Üllar Salumets, võõrustavast, Urvaste kogudusest. Neid abistasid korraldamisel kõik praostkonna koguduste pühapäevakooliõpetajad, kirikuõpetajad ja usinad Urvaste koguduse liikmed.

Lõbusates seltskonnamängudes saadakse üksteisega tuttavaks

Maastikumängu ühes punktis süüakse leiba ja küpsetatud kala

Laager oli tegevuste poolest mitmekülgne: toimusid jumalateenistused, palvused, rühmatööd, piiblitunnid, õpitoad, ekskursioon, maastikumäng. Loomulikult ei puudunud laulmine, erinevate seltskonna ja sportmängude mängimine, ning enamuse laste suvine meelistegevus – ujumine. Üks piiblitunni läbiviija oli muuhulgas ka piiskop Joel Luhamets, keda peale sooja vastuvõttu jäädi huviga kuulama. Kuna laagripaiga lähedal asus Eesti kõige jämedam tamm, Tamme-Lauri tamm, siis ka selle puu juures käimine sai ette võetud. Kõik laagri sisulised tegevused, alates väikerühmatöödest kuni jumalateenistusteni, olid kantud laagrit läbivast teemast. Kolmepäevase laagri pidamine on juba aastaid olnud praostkonnas kindlaks traditsiooniks, ja teema, see on olnud igal aastal erinev.

Aeg laagri lauluvihikust laulude laulmiseks

Ühisfoto

Laagri lõpetas ühine jumalateenistus Urvaste kirikus. Peale teenistust anti lastele pidulikult üle tunnistused ja kingitused, korraldajatele aga tänukirjad.

Toetajad lisaks praostkonna kogudustele olid Põlva Toidupank, Kaitseliidu Võrumaa malev, Coop Põlva, AS Lõuna Pagarid, Nopri Talumeierei OÜ ja Valio Eesti AS.

Fotod: Ave Mustimets, Marie Nigola