Kes on koguduse infokanalitest lugenud või missadel käinud, siis nendele on teada, et Põlva koguduse 2024. a eestpalve-partnerkoguduseks on loosi tahtel saanud Rapla Maarja-Magdaleena kogudus. See kogudus oma inimestega on olnud igal pühapäeval meie eestpalves ning mõtetes.

Augustikuu viimasel pühapäeval oli suur rõõm Rapla rahvast enda keskel Põlvas võõrustada. Külla olid tulnud õp Mihkel Kukk, juhatuse esimees Raivo Erm, koguduse segakoor koos dirigent Kaia Väljamäega ning teised aktiivsed koguduse liikmed. Rapla koguduse kodulehelt saab lugeda, et 1902. a loodud segakoori dirigent on käesoleva sajandi esimesel kümnendil olnud meie oma koguduse muusik Siiri Kalvik. Siirigi oli koos külalistega teenistust lauluga kaunistamas.

Rapla koguduse segakoor missal laulmas

Eestpalve-partnerkoguduste projekt on kestnud juba mitmeid aastaid ja olnud paljudele õnnistuseks ning nagu ütles õp Mihkel oma jutluses: üksteise eest palvetamine loob sildu – nii nähtamatuid kui nähtavaid. Üks tunnistust sellest on külaskäik Põlvasse.

Peale missat järgnes ühine osadus kohvilauas, mida suvesoe ilm võimaldas pidada kirikuaias. Külakostiks oli toodud iseküpsetatud kook ja kringel. Põlva kogudusele kingiti Rapla kiriku fotoga meeneid, ühe kirikulise kootud põrandavaip ja kohaliku tootja kommikarp. Peale einestamist tegi õp Toomas külalistele ekskursiooni linnas ja kalmistul. Kalmistul käidi õp Georg Lillemäe haual.

Kingituste üleandmine
Kingituste üleandmine

Rapla koguduse poolt on juba nähtav sild Põlva kogudusega loodud. Nüüd on aeg vastukülaskäiguks. Mihklipäeval plaanitakse minna missale Rapla kirikusse. Kõigil, kellel on soov Raplasse kaasa tulla, palutakse sellest teada anda koguduse kantseleis.

Põlva koguduse jumalateenistuste ülekanded on järelvaadatavad koguduse YouTube kanalil: https://www.youtube.com/@eelk_polva
25. augusti missa on järelvaadatav siin: https://www.youtube.com/watch?v=J6fdSMZAwv0&t=2049s

Fotod: Ave Mustimets