Raamatuklubi “Inimeste ja loomade maailm”

Koguduse raamatuklubis loeme juulis ja augustis Fanny de Siversi (1920-2011) kogutud teoste II köidet “Inimeste ja loomade maailm”.

Jüri Talvet on selle raamatu kohta kirjutanud: “Filosoofide ajalooline peavägi koosneb meestest. Nemad on üha otsinud lunastust teadmistest ja teadusest. Osa naisi on küll nende arutlustega kaasa kajanud, kuid tugeva algupäraga mõtlejaid, neid, kes mehemõtte suurtes peajoontes söandaks kahelda, on naiste seas siiski seni leidunud vaid üksikuid. Neid napib suurtelgi rahvastel. Seda uhkemad võime olla, et meil siin väikesel maal on sündinud mõned silmapaistvalt avara vaimsusega naised, Fanny de Sivers kindlasti nende esireas.”

Kolmapäeval, 25. augustil algusega kell 18 õpetajamajas (Ööbiku tee 2, Mammaste; soovijatel on võimalik osaleda ka Zoom veebikeskkonna vahendusel) toimuval vestlusõhtul kõneleme eriti raamatu kahe viimase osa, “Inimeste maailm” ning “Jumala loomaaed” ainetel. Osalema on teretulnud kõik huvilised, ka need, kes raamatut ennast lõpuni lugeda ei jõua.