Mis värvi peaks olema kirikusaali lagi?

Kirikusaali lae 1. juunil alguse saanud restaureerimistööd on jõudnud niikaugele, et vaja on ära otsustada, mis värvi täpselt meie kirikusaali lagi edaspidi olema hakkab.

Väljavahetamisele kuuluvaid laelaudise tükke uurides selgub, et kõige esimene värvikiht on arvatavasti olnud rohekas. Kuitahes tore ka oleks algupärast tooni taastada, ei sobi see praegu ülejäänud värvilahendusega (seinad, pingid jmt), nii et peab seekord valikust välja jääma.

Järgmised värvikihid on sinise varjundid, mõni tumedam ja teine heledam. Praegune lagi on sinaka alatooniga valge, kuid juba pikemat aega pole olnud võimalik seda päriselt näha, sest aastakümnetega on kogu lagi kattunud paraja tolmu- ja tahmakihi alla, omandades üsna nukravõitu halli ilme.

Nagu näha, on päris suur vahe juba praeguse värvikihi pestud ja pesemata alade vahel. Kuna aga mitmed laelauad on aastakümnete jooksul kahjustada saanud ja vajavad väljavahetamist, tuleb ühtlase ilme saavutamiseks kogu lagi tahes tahtmata üle värvida, nii et pelgalt pesemisega me ei pääse.

Millist värvi värvida? Arutelude tulemusena on sõelale jäänud kaks tooni: taevasinine ja valge. Mõlema näidiseid on võimalik tänasest (06.06) kiriku kirdenurgas näha ja lähipäevil peame ära otsustama, kumbaga neist kogu lagi katta.

Mida arvad sina? Kirjuta kommentaar meie lehele Facebookis ja anna teada. Aitäh!


Kel võimalik, on teretulnud toetama kiriku lae restaureerimistöid ka omapoolse annetusega: 

Annetus kiriku remondi heaks 5€ / 10€ / 25€ / 50€ / 100€ / muu summa

Annetusi saab teha ka a/a EE877700771001473774 (LHV; makse saaja EELK Põlva Püha Neitsi Maarja kogudus).