14. pühapäev pärast nelipüha

(Veebiülekanne: https://www.youtube.com/watch?v=YTH8GkXm57k)

Issand Jeesus ütleb: „Armastage oma vaenlasi ja palvetage nende eest, kes teid taga kiusavad, et te saaksite oma taevase Isa lasteks!“ (Mt 5:44-45)

Tänu Jumalale, kui meil ei ole niisuguseid vaenlasi, kes oleks meie endi nähes vägistanud ja piinanud ja mõrvanud meie vanemaid, õdesid ja lapsi. Ka tänapäeval on paraku maailmas palju kristlasi, kes peavad armastama oma vaenlasi just niisugustes oludes. Tänu Jumalale, kui meie vaenlased on ehk pelgalt ebameeldivad inimesed, kes halvemal juhul meilt ehk mingeid materiaalseid väärtusi varastavad või röövivad, meid mõnest naudingust ilma jätavad või meie kohta halba räägivad.

Kui tundub raske head soovida vastikutele inimestele, ammugi veel nende heaks midagi teha, siis tasub alati vaadata ristile, meenutada, et ori pole isandast suurem ega meil õigust olla tähtsamad Jumalast; aga ka paluda jõudu temalt, kes on maailma juba ära võitnud ja võib meid aidata armastuse käsule ustavaks jääda igal ajal.

Tänasel missal teenivad õp Toomas Nigola, kantor ja ministrant Osvald Nigola, orelil Külvi Paide, viiulil Marie Nigola. Veebiülekande režissöör on Erik Plakso.

Ühislaulud Kiriku Laulu- ja Palveraamatust:

KLPR 232 Taevane Isa, meil ühenda mõtted
KLPR 314 Süda seltsiks südamele
KLPR 289 Sind, Jumal, tahan armastada
KLPR 60 Sa Koidutäht, Sa minu kroon