24.-26. juulil toimus koguduse reis Lääne-Virumaale

Koguduse juures on viimastel aastatel taaselustunud traditsioon käia oma liikmetega ühisel reisil ja avastada koos Eestimaa erinevaid paiku. Möödunud aasta suvel käidi ühiselt Saaremaal, tänavu, alles mõni päev tagasi, aga hoopis kodumaa põhjaosas – Lääne-Virumaal.

Reisiseltskond Kadrina kirikus juulis 2020

24. juuli hommikul suundus Põlvast Põhja-Eesti suunas teele 22-liikmeline seltskond, et avastada enda jaoks Lääne-Virumaa vaatamisväärsusi kaunist mereäärsest alast kuni linnuste ja kirikuteni.

Reisiprogrammi põhirõhk oli kirikute külastamisel, aga mitte vähemtähtsad polnud ka teised vaatamisväärsused nagu näiteks Toolse ordulinnus, Rakvere linnus, Sagadi mõis, Käsmu poolsaare tipus olev Saartneem ning Porkuni paemuuseum ja -mõis. Külastati järgmisi piirkonna luteriusu kirikuid: Väike-Maarja, Viru-Nigula, Haljala, Kadrina, Rakvere, Käsmu ja Simuna.

Kirikutes oli lahke vastuvõtt kohalike vaimulike ja teiste kiriku töötegijate poolt. Sai kuulda kirikuhoonete ajalugu ja tõdeti, et see on Eesti vanadel kivikirikutel üsna sarnane. Suurepärane vastuvõtt oli Kadrina koguduse õpetaja Meelis-Lauri Eriksoni poolt, kes pakkus Kadrina leerimajas ööbimismaja ning kellega sai leerimaja saalis ühistes einelaudades koguduste elust rääkida. Pühapäeval käidi koos Kadrina kirikus missal, kus üks reisiseltskonna liige sai pühakirja lugemisega ka kaasa teenida.

Säärased väljasõidud teistesse kirikutesse ja kohtumised vaimulikega on rikastavad ja maailmapilti avardavad. Reisil käinute muljed on vaid head ja loodetakse, et Jumala armu läbi saab ka edaspidi sarnaseid reise olema.