Jakobi Kool jätkab sügisest iseseisvana

Veebruarikuine Sõnasaatja tõi teate, et Jakobi Kool, mis 2019. aastal alustas tegevust Tartu Luterliku Peetri Kooli (TLPK) osana, jätkab käesoleva aasta sügisel juba päris iseseisva koolina.

Tookord oli plaan, et koolijuhi ameti võtab enda kanda varem TLPK direktori ametit pidanud ja selles rollis Jakobi Kooli käivitajate hulgas olnud Tarvo Siilaberg. Paari vahepealse kuu jooksul on sündmused arenenud nõnda, et koolijuhiks on valitud Jakob Hurda nimelise Rahvahariduse Seltsi esinaine Tiia Viilu, kes omab lisaks juhtimiskogemusele ka erialast haridust ning pikaajalist töökogemust hariduse vallas.

Kooli pidajaks saab koguduse nõukogu poolt asutatud Põlva Jakobi Kooli Sihtasutus, mille juhatus on kolmeliikmeline: Elar Edesi (esimees), Kätlin Kõiv ja Rane Viks. Koos Jakobi Kooli õpetajate ja aktiivsete lastevanematega on SA juhatus koostanud koolile tegevusloa taotlemiseks vajalikud dokumendid ja esitanud need Haridus- ja Teadusministeeriumile.

Klassihaaval kasvades peaks Jakobi Kool 2026. aastaks saama täiemahuliseks 9-klassiliseks põhikooliks, mis täidab suurema osa Põlva ajaloolisest pastoraadihoonest (Kesk tn 11).

Kooli iseseisvumine tähendab paraku ka seda, et meie neljast senisest tegutsemisaastast hoolimata oleme riigi silmis juriidiliselt täiesti uus, alustav kool, mis hakkab erakoolidele ette nähtud tegevuskulude toetust saama eeldatavasti alles kolme-nelja aasta pärast. Nii jääb koolil lähiaastatel iga kuu saamata umbes 10 000 eurot tegevuskulude katmiseks hädavajalikku raha. Et suudaksime selle keerulise aja üle elada ja vastu pidada, palume lugejate abi: kui vähegi võimalik, vormista pangas püsiannetus Jakobi Kooli toetuseks. Veelgi parem: mõtle oma sugulaste, tuttavate, töökaaslaste jne ringi peale ja aita meil leida võimalikult suur hulk toetajaid, kes on valmis kuni 2026. aasta lõpuni tegema Jakobi Koolile igakuise annetuse. Kui leiaksime 100 inimest, kes igaüks toetab 100 euroga kuus, tuleksime hästi toime, ent tänuväärne on iga annetus: ka väike summa, kui see laekub regulaarselt, aitab kooli toimetulekut korraldada.

Jakobi Kooli heaks saab annetada:

a/a EE977700771008997981
Põlva Jakobi Kooli Sihtasutus

Lisades makse selgitusse lisaks sõnale “annetus” ka oma isikukoodi, on lootus järgmisel aastal riigile tuludeklaratsiooni esitades pisut ka raha tagasi saada.

Lisainfot leiad aadressilt jakobikool.ee. Jätkuvalt on ka väga teretulnud eestpalved Jakobi Kooli ja koolipere eest!