Märtsikuus annetati Põlva kiriku remondi heaks 1 125 eurot

Eelmises Sõnasaatjas vahendasime ülevaadet suvetöödest: et ees ootab kirikusaali lae renoveerimine ning et korda peaks saama ka üks komplekt kirikusaali aknaid. 

Akende osas on plaanid veidi muutunud: asjatundjatega konsulteerides langes liisk seni plaanis olnud altari kõrval asuva akna asemel hoopis kiriku põhjaküljel, osaliselt külgrõdu varju jäävale aknale, kuna see käib akendest ainsana regulaarselt lahti (kasutatakse kiriku tuulutamiseks) ning on seni restaureerimata akendest ka kõige halvemas seisukorras. Loodetavasti saab restauraator Meelis Maidla töödega ka õige peatselt alustada.

Palusime ka kõigil Sõnasaatja lugejatel oma sõprade ja tuttavate hulgas levitada teadmist, et kiriku lae remonti saab omalt poolt ka rahaliselt toetada, tehes annetuse koguduse arveldusarvele EE877700771001473774 (makse saajaks märkida EELK Põlva Püha Neitsi Maarja kogudus). Oleme väga tänulikud kõigile, kes sõna on levitanud, iseäranis Anikale ja Geidile, kes väga tegusalt vahendasid sõnumit ka Facebooki kaudu. Märtsikuus annetati kiriku remondi heaks pangaülekandega 1 125 eurot. Jumal õnnistagu iga annetajat!

Lae ja akende restaureerimistööd kokku lähevad maksma ligikaudu 60 000 eurot (hinnapakkumiste järgi 59 125 eurot, kuid elu näitab, et taoliste tööde puhul võib ka ebameeldivate üllatuste ilmnemist pigem reegliks pidada). Lõviosa vajaminevast summast katab Muinsuskaitseameti kaudu riigilt saadud toetus, kuid umbkaudu kümme protsenti tuleb meil leida omaosalusena. Kui võtta töösse veel ka altarimaali restaureerimine, lisandub veel circa 5 000 eurot. Sestap on jätkuvalt teretulnud kõik annetused, olgu suurte või väikeste summadena.