Toeta Põlva valla kaasava eelarve küsitlusel Jakobi Kooli mänguväljaku piirdeaeda!

Hea võimalus Jakobi Kooli heaks oma panus anda, kusjuures selleks omast taskust sentigi välja käimata, avaneb Põlva valla elanikel juba esmaspäevast, 3. aprillist, mil algab Põlva valla 2023. aasta kaasava eelarve ettepanekute rahvahääletus. Hääletus toimub elektrooniliselt 3. kuni 10. aprillini veebikeskkonnas volis.ee. Ühe toetust otsiva projektina on valikus ka Jakobi Kooli mänguväljaku piirdeaia rajamine

Kõnealune mänguväljak asub Põlva kesklinnas, üsna keskväljaku lähedal aadressil Maarja tn 6. Seda kasutavad mängimiseks, kiikumiseks ja turnimiseks Jakobi Kooli lasteaiarühma lapsed, kuid see on avatud ka kõigile teistele mudilastele. Teist niisugust väikestele lastele mõeldud avalikku mänguväljakut piirkonnas ei ole. 

Mänguväljaku ümber jalgväravaga piirdeaia rajamine on väga oluline ohutuse tagamiseks: kui lapsi on mänguväljakul korraga rohkem kui üks-kaks, aitab piirdeaed õpetajatel ja lapsevanematel oma hoolealustel hõlpsamini silma peal hoida, et nood mänguhoos kuhugi minema ei eksleks.

Aed on võrdlemisi – ja väikesele koolikogukonnale üle jõu käivalt – kallis, kuna selle välimusele esitab rangeid nõudmisi ligiduses oleva keskväljaku arhitektuurilahendus. Teisalt: kui aed valmis, haakub see hästi ümbritseva linnaruumiga ja muudab Põlva kesklinna kenamaks ning rikkamaks.

Mänguväljaku asukoht kaardil

Küsitluses osalemiseks on vajalik end tuvastada ID-kaardi, mobiil-ID-ga või Smart-ID-ga. Küsitlusest on õigus osa võtta igal küsitluses osalemise päeval vähemalt 16-aastasel elanikul, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Põlva vald. Hääle saab anda kuni kahe ettepaneku poolt. Hääletada saab kodus, raamatukogude avalikes internetipunktides ja vallavalitsuses teabespetsialisti juures Keldrikaela tee 2 (etteregistreerimisel).