Järgmine Euroopa noorte aastavahetuse kokkutulek toimub Tallinnas

Tuhanded noored üle kogu Euroopa, sealhulgas ka meie oma koguduse esindus, kogunesid sel aastavahetusel Taizé vennaskonna traditsioonilisele aastavahetuse kokkutulekule, mis sedapuhku toimus Sloveenia pealinnas Ljubljanas. Aasta eelviimase päeva õhtupalvusel tehti seal teatavaks uudis, et järgmine kokkutulek leiab aset 2024/25 aastavahetusel Tallinnas.

See on Eestimaa kristlaskonna jaoks suur asi ja ka suure usalduse märk meie vastu!

Iga aasta lõpul kogunevad tuhanded erinevatest riikidest ja erineva religioosse taustaga noored viieks päevaks ühte suuremasse Euroopa linna, et palvetada ja osaleda kohalike inimeste ning koguduste elus.

Osalejad asuvad teele, lahkudes turvaliste koduseinte vahelt,
– et saada osa kohalike külalislahkusest;
– et õppida tundma nende kultuuri ja osaleda nende igapäevaelus;
– et kohtuda teiste noortega Euroopast ja kaugemaltki;
– et otsida elu mõtet läbi palve, vaikuse ja laulu, isikliku mõtiskluse ja arutelu;
– et siseneda üheskoos uude aastasse.

Vastutasuks
– avavad kohalikud oma uksed,
– võtavad vastu võõraid ja
– on valmis mõneks ajaks jagama nendega oma igapäevaelu.

See nõuab kõikidelt vastastikust usaldust ning seega saab kokkutulekust näide sellest, kuidas on võimalik elada üksmeeles ja sõpruses.

“Usalduse palverännaku” nime all peetavat Euroopa kokkutulekut korraldab Taizé Vennaskond kohalike koguduste ja kohalike linnavõimude abil.

Eestile seni lähim kokkutulek toimus 2016. aastal Riias. Nüüd aga leiab järgmine kokkutulek Eesti Kirikute Nõukogu kutsel aset Tallinnas 2024. aasta 28. detsembrist 2025. aasta 1. jaanuarini.

Teretulnud on kõigi eestpalved suursündmuse hea kordamineku eest ning peagi ka kõik vabatahtlikud abilised, kes saavad kaasa aidata sündmuse õnnestumisele.

Ettevalmistused suursündmuseks on juba alanud. Sellega seoses külastavad järgmise nädala lõpul meid ka kolm venda Taizé kloostrist. Laupäeval, 13. jaanuaril kell 16 toimub kirikus Taizé palvus ning selle järel saame pastoraadi saalis teelaua ümber vendadega vestelda ja aru pidada. Kõik on teretulnud!

Uudiseid kokkutuleku kohta hakkab aasta jooksul tasapisi lisanduma e-Kiriku vastavasse rubriiki, kuhu leiab otsetee aadressil https://bit.ly/taize-tallinn-24.